Om oss

Vår bydelskafé speiler det mangfoldige miljøet på Grønland. Her hygger gjestene seg sammen på tvers av kjønn, etnisitet, religion og alder.

På Kafé Saba kan du spise frokost på vei til jobben, varme deg med en fersk kopp kaffe eller nyte en deilig dagens suppe. Vi leverer også catering til ulike bedrifter, organisasjoner og privatpersoner i Oslo.

Inkluderende miljø

Vi har Wi-fi, rampe og toalett for rullestolbrukere – og det er lov å ta med barnevognen inn!
Hos oss er det rom for alle. Vi ønsker å være den nabolagskaféen du jevnlig stikker innom. Vi ønsker å skape et inkluderende og åpent miljø der folk kan møtes for en prat, og delta på kulturelle aktiviteter i en uformell setting.

Grovbakst og vegetar

Hva skjer på Kafé Saba?

Vi forsøker å samarbeide med lokale krefter for å skape gode kontaktpunkter mellom alle de forskjellige menneskene som bor i bydelen. Mange grupper/organisasjoner som er engasjert i arbeid i nærmiljøet leier våre lokaler både kveldstid og i helger til forskjellige aktiviteter.

Bidrar til sosialt boligarbeid

Kafe Saba er en del av Kirkens Bymisjon og tar ikke utbytte. Eventuelt overskudd går direkte tilbake til driften av bygården vi holder til i, Hollendergata 10. Der driver Kirkens Bymisjon boligarbeid blant mennesker som trenger og ønsker støtte og oppfølging for å mestre dagliglivet i boligen på en best mulig måte.

Språk-kaféen HEI

Hver tirsdag kl 17.00 har vi et nettverk/språk-treff for flyktninger og andre som ønsker å snakke mer norsk og møte nye mennesker.
Aktivitetene varierer fra gang til gang, og deltakerne er selv med på å bestemme hvilke aktiviteter vi har. HEI er et lavterskeltilbud hvor man bare kan droppe inn, og det er lov å bare være til stede uten å snakke.

• "Kafe Saba er det eneste spisestedet i bydelen hvor du faktisk treffer på et tverrsnitt av befolkningen."

Helene Gallis
    Lokal aktivist og grunder av Nabolagshager.

For frivillige

Vi ønsker oss flere frivillige til «Hei!» – vårt ukentlige nettverkstreff for flyktninger. Oppgaven er å være med å organisere og delta på treffene, samt sosialisere og snakke med deltakerne. Det kreves ikke annet enn alminnelige gode norsk-kunnskaper og en interesse for å bli kjent med nye mennesker. Treffene er hver tirsdag fra 17.00-20.00, og foregår stort sett på Kafé Saba,i første etasje på Hollendergata 10. Vi søker særlig mannlige frivillige, da flere av deltagere er menn i alderen 25-40 år.

Nysgjerrig? Kontakt oss på kafesaba(a)bymisjon.no for mer informasjon og en prat.