Vi kombinerer motivasjon og arbeid

Vårt ønske er at du gjennom mestring og et godt fellesskap kan starte prosessen med å skape deg en bedre hverdag.

Som sosial entreprenør og motivasjonsbedrift har vi fokus både på produktutvikling og på den enkeltes endring. Medarbeiderne våre får ikke lønn, og det er et bevisst valg fordi vi ønsker at motivasjonen skal være styrende.

Motivasjon

Tidsfaktoren er viktig ved Portalen. Å nå den enkelte betyr å følge folk i «med og motgang».

Målgruppen er mennesker i aktiv rus som ønsker en endring. Med ”aktiv rus” menes at en er tett på sitt rusmisbruk og definerer det som en hindring for å komme videre i livet. Vi vet at det for mange er svært vanskelig å ta den endelige avgjørelsen på å slutte å ruse seg, men et sterkt ønske om endring kan i kombinasjon med arbeidet og felleskapet ved Portalen bidra til at inntaket reduseres. På denne måten starter prosessen med å ta kontroll over egne valg.

Forsterket individuell oppfølging

Rusavhengigheten er kanskje ikke den eneste utfordringen du har i din hverdag. Du har kanskje også behov for bistand til å «rydde i kaos» på områder som økonomi/gjeld, bolig, helse eller sosiale relasjoner. Her samarbeider vi med din kommune slik at du kan få forsterket individuell oppfølging på de områdene som er viktig for deg.

Arbeidstilbud

Vi har flere arbeidstilbud som våre medarbeidere kan delta på; Café Portalen, Portalen Redesign, Portalen Snekkerier og Portalen Tjenester.

Under ledelse av en arbeidsleder inngår den enkelte medarbeider i et arbeidslag bestående av faste frivillige og andre medarbeidere. Det er arbeidsdag 4 dager i uken og de fleste arbeider 3 dager i uken.

En kan ikke være ruspåvirket på arbeid.

Våre tilbud:

Café Portalen

Café Portalen er et enkelt cafekonsept med hjemmelagde vafler og deilig kaffe. Her kan man også kjøpe møblene som har gått via vårt eget redesignverksted.

Vi har også en mobil kaffebarsykkel, som ved ulike anledninger selger håndbrygget kaffe.

Hver måned åpner ny kunstutstilling på caféen, med lokale kunstnere. Portalen får 20 % provisjon av salget på KunstPortalen.

Portalen Redesign

Portalen Redesign er et eget verksted for redesign av gamle møbler. Møblene får vi fra bedrifter eller privatpersoner og går via verkstedet ut i kafeen. På den måten er alt en ser i kafeen til salgs. Vi har også startet en produksjon av mindre produkter som støpes i Jesmonite, et materiale som skaper fine flater og fargespill.

Portalen Snekkerier

Vi har eget snekkerverksted med produksjon av bl.a. utemøbler. Møblene passer utmerket på terrasser hjemme eller på hytta. De egner seg også til ute­områder i friområder, barnehager og borettslag. Møblene lages på mål og kan males i valgfri farge.

I 2017 fikk vi også et tilskudd fra Stiftelsen Ludvig Lømsland til innkjøp av en båt til prosjektet «Fra drivved til design». Vi drar ut på sjøen med et arbeidslag, finner drivved som lagres, tørkes og tas inn i snekkerproduksjonen.

Portalen Tjenester

Portalen Tjenester er en flaskepantordning hvor vi henter panteflasker hos bedrifter og store borettslag.

  • "Flere medarbeidere er blitt rusfrie etter en tid på Portalen."