Frivillig for et godt nærmiljø

Stovner Frivilligsentral er et sted for deg som ønsker å gjøre noe meningsfylt for andre mennesker og skape et godt samfunn i Oslo og Bydel Stovner.

Her finner du oss

Vi har mange forskjellige aktiviteter hver uke som du kan være med på:

• Tirsdags møteplass

Frivilligsentralen er fin møteplass for folk som er alene og ønsker å møte nye mennesker. Hver tirsdag samles mellom 30 og 40 gjester og det serveres vafler. Siste tirsdag i måneden serverer vi suppe eller annet varm mat. Formålet med de ukentlige tilbudene er å legge til rette for frivillighet og gode møter mellom mennesker, samt deling av relevant informasjon, bl.a. ulike aktiviteter som gjestene kan delta på.

Vaffel/suppe og kaffe er gratis, og serveres av våre frivillige kl 12.

• Hobbygruppe

Hver tirsdag etter lunsj er en gjeng strikkeglade frivillige samlet til kreativ og sosial hygge rundt felles aktivitet. Mellom 12 til 15 kvinner deltar trofast hver tirsdag, og tar hjertelig imot alle som måtte være nysgjerrig på å delta og lære. Flere frivillige har ikke norsk som morsmål, men ønsker å praktisere mer norsk.

• Språktrening

Tid: Tirsdager kl. 13-14 (kun kvinner) og kl. 17-19 (åpent for alle).
    Hver tirsdag samles en samtalegruppe for alle som ønsker å praktisere muntlig norsk i hverdagssituasjoner. Gruppene ledes av frivillige og deles opp etter nivåer basert på deltakernes kompetansenivå.

Tilbudet er åpent for alle, men krever påmelding.

Kontakt prosjektkoordinator, Suad Abdullah Siyad, på telefon 47481589

• Informasjonsstand

Hver torsdag har vi informasjonsstand utenfor våre lokaler i Stovner Senter 12 og inne på Stovner senter i samarbeid med flerspråklige frivillige og samarbeidspartnere. Formålet med informasjonsstand er å dele informasjon muntlig og direkte om alt fra koronarelatert informasjon, til aktiviteter man kan delta på i bydelen, søknad om barnehageplass, ferieaktiviteter i bydelen osv.

• Veiledning

Vi arrangerer 8 kvelder datakurs i vår og høst 2022.

Kurset er i regi av frivillige og rettet seg mot de som ikke har så stor datakunnskap, men som ønsker å lære deg å komme i gang med nettbrett eller smarttelefon.

Deltakerne lærer å bruke digital postkasse, nettbank, sosiale medier og søke på internett.

Ulike sporadiske aktiviteter som filmkveld, hobbyverksted/generasjonsmøter, Stovnergutta og turgruppe.

Vi arrangerer ulike sporadiske aktiviteter som har til hensikt å bidra til et fellesskap, dialog og erfaringsutveksling for voksne kvinner og menn med ulik kulturell bakgrunn om ulike temaer for å bygge nettverk.

Tilbudet er åpent for alle. For nærmere informasjon ta kontakt.

• Følgetjeneste

Kirkens Bymisjon, Stovner samarbeider med Høybråten Frivilligsentral om å rekruttere frivillige som ønsker å bistå personer som trenger følge til legebesøk eller hjelp til enkle, praktiske oppgaver i hjemmet.

Kontaktinformasjon til Høybråten Frivilligsentral: telefon 48 03 95 90.

Åpningstider: Mandag til fredag klokken 10.00-12.30.

• TV-aksjonen

Kirkens Bymisjon, Stovner organiserer TV-aksjon i bydelen,  i samarbeid med den lokale TV-aksjonskomiteen. Ta kontakt hvis du vil bli en del av vår mangfoldige og engasjerte komité!

• Du er velkommen

Vil du bli med på våre aktiviteter? Kom innom vårt lokale, ring eller send e-post.

• Vil du bidra som frivillig?

Det er mye forskjellig du kan gjøre som frivillig hos oss.