Vår målgruppe er personer som er utsatt for menneskehandel og deres barn, spesielt kvinner og barn i behov av tett sosialfaglig oppfølging.
Vi tilbyr trygge leiligheter i en døgnbemannet boenhet. Lauras hus består i dag av seks leiligheter med tilknyttede fellesarealer beliggende i samme boligblokk, og tre eksterne leiligheter i blokken ovenfor.
Om prosjektet og hvordan vi jobber
Prosjektet tilknyttet Lauras hus samarbeider med ROSA-prosjektet og Oslo kommune ved HTSO, NAV Grünerløkka om inntak. Vi har stort fokus på fysisk og psykisk helse, spesielt psykosomatiske utfordringer, og arbeid med stabilisering av symptomer på traume. Vi søker å møte beboerne på deres premisser og individuelle behov. Vi jobber prosessorientert med mål om å maksimere beboerens evne til å håndtere egen livssituasjon.
Beboernes oppholdsgrunnlag setter rammene for deres rettigheter, det å følge opp beboernes utfordringer knyttet til oppholdsstatus er derfor en stor del av den individuelle oppfølgingen. Oppholdsstatus setter også rammene for botid på Lauras hus. Botid er derfor svært individuell, men av erfaring kan botiden strekke seg over år.
Oppfølgingsarbeidet ledes av sosialkonsulenter med sosialfaglig bakgrunn. Arbeidet på Lauras hus er basert på likeverd og respekt for mennesket. Bakgrunnen for initiativet til prosjektet var at fagfeltet etterlyste et mer differensiert botilbud til ofre/utsatte for menneskehandel. Lauras hus er en del av virksomheten Aksept, Nadheim og Lauras hus og er et statlig finansiert prosjekt underlagt Justisdepartementet. Prosjektet hadde oppstart i 2009. Vi har 6,5 årsverk fordelt på 10 ansatte.