Sporet

Oppsøkende arbeid på Oslo S

Med Sporet vil Kirkens Bymisjon være synlig og tilstede for alle som ønsker det på Oslo S. Sporet tilbyr råd og veiledning, følge til øvrig hjelpeapparat, et stille rom, samtale, lystenning og omsorg.

Oslo Sentralstasjon er landets travleste knutepunkt. Hvert døgn er 150.000 personer innom stasjonsområdet. Oslo S er et sted for shopping, for reise og kafebesøk. Men Oslo S er også et samlingspunkt, et oppholdssted, et sted du kan stikke deg bort og et sted for nye møter.

Det er ikke alle som skal rekke et tog, shoppe eller drikke kaffe. I vrimmelen av mennesker finnes også mennesker med rusrelaterte utfordringer, dårlig psykisk helse, ensomhet, bostedsløse og personer med demens. Her er unge som opplever møtet med storbyen spennende, men også utrygt og skremmende. Vi møter mennesker som opplever større og mindre livskriser, noen ganger kan en samtale være det som skal til. Sporet har prest tilstede en gang pr uke.

Sporet er et samarbeid mellom Kirkens Bymisjon og Banenor, og med sin tilstedeværelse på Oslo S skal Sporet fremme trivsel, trygghet og helse. Sporet tilbyr råd og veiledning, stille rom, samtale for de som ønsker det. Vi henviser og følger videre til bla annet legevakt, NAV, andre tiltak i Kirkens Bymisjon, Uteseksjonen og andre tjenester.

Sporet holder til i annen etasje på Oslo S. Vi tar i mot folk i våre lokaler, og går også oppsøkende på stasjonen.

Vi trenger flere frivillige i dette arbeidet

Er du god å snakke med? Har du lyst og kapasitet til å gi av din tid? Kan du sette av minimum tre timer tre ganger i måneden, og møte mennesker på Oslo S med respekt, rettferdighet og omsorg? Vi søker gode frivillige fra 20 år og oppover.

Du får:

• Forberedelseskurs
  • Oppfølging og veiledning
  • Delta i et spennende frivillighetsarbeid

Om dette høres interessant ut, ta kontakt med oss for en uforpliktende prat på telefon 22 17 62 71.

Gatenært

Kirkens Bymisjon er tilstede i menneskers liv der de trenger det, når de trenger det. Uavhengig av hvem de er og hvor de kommer fra.

Les mer om Gatenært

Oslo

Kirkens Bymisjon i Oslo er den eldste og største av bymisjonsstiftelsene, grunnlagt i Kristiania i 1855. Vi jobber i dag sammen med ca. 2000 frivillige på over 100 ulike aktiviteter og tiltak for mennesker som trenger det i Oslo.

Hva gjør vi i Oslo