Dette skjer på Nabolagshuset

Kirkens Bymisjon skal først og fremst drifte huset og utvikle det sammen med dere på Ensjø. Naboene må i samarbeid med ansatte på huset komme opp med tilbudene for å kunne etablere en timeplan for huset. Kirkens Bymisjon vil gjøre alt de kan for å bistå disse tilbudene, som for eksempel å knytte kontakter, søke midler, hjelpe med å hente frivillige, låne ut rom og utstyr, fasilitere og tilrettelegge. Vi tråkker opp veien mens vi går sammen med dere for å kunne bygge dette nærmiljøet og gjøre Nabolagshuset til den viktigste møteplassen her på Ensjø.

Vi trenger derfor å vite hva behovene er og hvem som kan hjelpe oss å holde i disse tilbudene. Hva slags ressurser har vi der ute? Vi oppfordrer alle naboer til å finne frem superkreftene og engasjementet, for i dette huset er ALT mulig.

Ikke nøl med å ta kontakt. Vi på huset står klare med åpne armer, med et par meters avstand!

Noen av aktivitetene vi gjør sammen

• Utlån av rom til private arrangement

De ulike rommene på huset kan leies til private arrangement (barnebursdag, sommerfest, julebord, møter osv.). Aktiviteter for barn og unge er prioritert, huset er her for nabolaget og mennesker fra nærmiljøet vil alltid være prioritert. Hvilket rom som passer best til ditt behov finner du på «låne rom».

• Oppstart av aktiviteter i samarbeid med ildsjeler

Selv om vi ønsker mange tilbud for barn og unge, er absolutt alle aldre velkomne til å starte aktiviteter og tilbud. Vi er i gang med både planlegging av yoga-tilbud, bruktmarked o.l. Dette huset har et enormt potensiale for å kunne skape et bredt spekter av tilbud, og de som jobber på huset hjelper deg mer enn gjerne med å sette i gang.

• Ungdomsaktiviteter

Aktiviteter for barn og unge er en prioritet, så vi ønsker at huset kan være stedet for å gjøre drømmer virkelig. Vi er allerede i gang med å planlegge kule tilbud sammen med ungdommene i området, men ønsker enda flere så ikke nøl med å komme innom så kan vi se hva vi kan skape sammen!

Kirkens Bymisjon har mottatt støtte fra Sparebankstiftelsen til å kunne etablere ungdomstilbud, så det er dette vi ønsker å forme sammen med dere. Hva ønsker dere her? Ungdomskafé, ungdomsklubb, en jobbsentral, lære om sosial entreprenørskap, game, spille, lese, gjøre lekser eller litt av alt?

• Generasjonsmøter

Dette er møter hvor unge og eldre møter hverandre, utveksler erfaringer, meninger, tanker, interesser eller bare hjelper hverandre. Vi trenger hjelp til å komme i kontakt med pensjonister i nærmiljøet som kunne tenkt seg å bidra inn her på huset. Det kan være som frivillig, som mentor for ungdom eller rett og slett bare komme for å møte andre. Hjelp oss å spre ordet!

• Utlånsordning

Det vil være et lager på huset med diverse utstyr som kommer til å bli tilgjengelig for at naboer kan låne. Dette er for eksempel utstyr til arrangementer, bakgårdsfester og markeder.

• Seniorkafe

Nabolagshuset, Petersborg skal være et hus for alle i nærmiljøet, også dere seniorer! Vi håper du har lyst til å ta turen innom, både for et uforpliktende treff med andre pensjonister i området og for å se innsiden av det fine huset. Velkommen på tirsdager kl 12-14. På grunn av dagens situasjon med coronaviruset, send oss en mail for oppdatert informasjon eller sjekk Facebooksiden i forkant!

• Strikkedugnad

Er Ensjø Oslos varmeste nabolag? Bli med på årets strikkedugnad! Strikk til en som fryser, gi det til en venn eller bruk det selv. De oransje plaggene symboliserer ønsket om et varmere og mer inkluderende samfunn. I år kan du strikke skjerf, sokker, votter og luer for et varmere samfunn.

Garnet kjøper du hos garnforhandlere, men vi har også noe garn som er tilgjengelig under strikkekafeen – du er hjertelig velkommen tirsdager kl 1630-1730. På grunn av dagens situasjon med coronaviruset, send oss en mail for oppdatert informasjon eller sjekk Facebooksiden i forkant!

Tidligere år har Kirkens Bymisjon markert Årets varmeste dag 2. november med å henge opp oransje skjerf rundt omkring i byens gater. Det blir ikke mulig i år, på grunn av smittevernhensyn. Kirkens Bymisjon vil likevel sørge for at de oransje, hjemmestrikkede plaggene når frem til de som trenger eller ønsker å bruke de. Også håper vi at dere beholder et plagg til dere selv, eller tar frem et fra tidligere år og bruker det slik at den varme bølgen blir enda synligere.

Vil du gi ditt hjemmestrikkede plagg til noen som fryser? Det er mulighet til å levere hos Nabolagshuset, Petersborg under Strikkekafeen eller i den fine oransje boksen utenfor hovedinngangen til venstre. I år har vi ingen innleveringsfrist.