Dette skjer på Nabolagshuset

Kirkens Bymisjon sin rolle er å opprettholde en bærekraftig driftsmodell for å kunne drifte huset og utvikle det sammen med beboere på Ensjø. Naboene må være engasjerte og i samarbeid med ansatte på huset bidra til at vi skal kunne tilby ukeplaner og aktiviteter for nabolaget i fellesskap. Kirkens Bymisjon vil gjøre alt vi kan for å løfte nabolaget gjennom å øke kompetanse og bistå med å bygge opp tilbudene, som for eksempel å knytte kontakter, søke midler, hjelpe med å hente frivillige, låne ut rom og utstyr, fasilitere og tilrettelegge. Vi trenger deres innspill og ideer for å kunne bygge nærmiljøet, og fortsette å gjøre Nabolagshuset, Petersborg til en inkluderende og åpen møteplass her på Ensjø. Veien blir til mens vi går!

Vi trenger derfor å vite hva behovene er og hvem som kan hjelpe oss til å holde i disse tilbudene.
Hva slags ressurser har vi der ute? Vi oppfordrer alle naboer til å finne frem engasjementet og initiativet, for i dette huset finnes alt mulig.
Ikke nøl med å ta kontakt. Vi ansatte her på huset står klare med åpne armer og gleder oss til å videre samarbeide med dere i nabolaget om å skape en inkluderende og åpen møteplass!

Følg oss på Facebook og Instagram for oppdatert informasjon om hva som skjer på Nabolagshuset

 

Noen av aktivitetene vi gjør sammen

 • Etterskoletilbud

  Helt siden høsten 2020 har vi hatt ulike etterskoletilbud for 1.-7. trinn, alle våre tilbud til barn og unge er gratis, lavterskel og åpne for alle. Deriblant hobbyverksted, uteaktiviteter, kodeklubb, musikkverksted, danse- og teatergruppe, turdager og yoga. Et av våre mest populære tilbud er NoAKS, et tilbud med masse ulike aktiviteter for barn i 5. og 6. klasse etter skoletid.
  I gjennomsnitt har vi 150 barn innom på aktivitet daglig. Tilbudene holdes av lokale ungdommer i arbeid og frivillige, her engasjeres hele nabolagets generasjoner på tvers for å kunne tilby ulike aktiviteter. Hvert semester legges det nye planer og tilbud, dette avhengig av hva dere naboer svarer på våre kartlegginger (behov og tilgjengelige ressurser), hvilke samarbeidspartnere vi har, prosjektmidler vi har fått støtte til og hva ungdommene planlegger fra semester til semester.

  For mer informasjon om tilbudet og påmeldinger se her.

  Har du en idé til en aktivitet du gjerne vil starte opp? Ta kontakt med oss på nabolagshusetpetersborg@gmail.com.

 • Senioraktiviteter

  Nabolagshuset, Petersborg er et hus for alle i nærmiljøet, også dere seniorer! Vi håper du har lyst til å ta turen innom for et uforpliktende og hyggelig treff med andre pensjonister i området. Vi ønsker velkommen til Seniorkafe og trim på tirsdager kl 12-14! Det arrangeres også jevnlig andre sosiale sammenkomster.

 • Ungdomsaktiviteter

  Aktiviteter for barn og unge er en prioritet. Nabolagshuset, Petersborg ønsker å være en trygg arbeidsarena og sosial møteplass for ungdom i området. Huset driftes av lokale ungdom i jobb, mellom 14 og 18 år som får deres første jobb her. De følger et “unge i jobb” program hvor de får opplæring, veiledning, samt er med å utvikle og drifte dette huset. Ungdommen jobber som aktivitetsledere, husverter, med sosiale medier, arrangementer, markedsføring, renhold, vedlikehold mm. Våren 2023 har vi 31 lokale ungdommer i jobb her. Vi trenger stadig vekk frivillige mentorer som kan bistå ungdommene. Ta kontakt dersom dette er interessant. Vi har mulighet til å starte opp andre ungdomsaktiviteter og trenger deres innspill og engasjement; hva ønsker dere her? Ungdomskafé, ungdomsklubb, en jobbsentral, lære om sosial entreprenørskap, game, spille, lese, gjøre lekser eller litt av alt? Alle forslag og innspill tas imot med åpne armer!

 • Bursdagskonsept

  Vi tilbyr egne bursdagspakker som er skreddersydde for barna i 1.-7.klasse i nabolaget. Dette driftes av lokale ungdommer i arbeid. Ta kontakt på mail for mer info.

 • Hagelag

  Sammen med Hagelaget på Nabolagshuset, Petersborg kan du dele hagegleden din og møte likesinnede! Dette er en driftig gjeng som finner glede i å dele erfaringer og kunnskap. Takket være Hagelaget har vi hvert år en nydelig hage hvor det spirer og gror, til glede for hele nabolaget på Ensjø! Ved ønske om deltakelse eller andre spørsmål, ta kontakt med Tatjana Strømme: tatjana@live.no

 • Malegruppe

  Hver onsdag samles en kreativ gjeng i 2. etg på huset for å dele malegleden! Nabo Ann-Kristin startet opp malegruppa, som etter hvert har fått flere trofaste medlemmer. Her kreves det ingen forkunnskaper; alle er velkomne!

 • Nabomiddag

  På Nabomiddag får du mulighet til å bli kjent med nye naboer over middagsbordet. Frivillige og engasjerte naboer bidrar med å lage en enkel og god middag. Vi ønsker velkommen til store og små! Følg med på våre sosiale medier for oppdatert informasjon.

 • Eksterne aktører og tilbud på huset

  • Det siste året har vi hatt flere eksterne aktører som tilbyr ulike kurs og aktiviteter for folk i alle aldre.
  • Eline har ukentlige keramikkurs i våre lokaler. For interesse ta kontakt på hennes sosiale medier: @keramikkmakkogsnakk.
  • Claudia og Millaray tilbyr ulike yogakurs, blant annet barselyoga, gravidyoga, nybegynnerkurs og yoga for menn. Ønsker du å lese mer om tilbudene eller har du noen spørsmål, ta kontakt: @claudia.menger og millaraysalomon@gmail.com
  • Det tilbys dansekurs for barn i ulike aldersgrupper i regi av Dance PopUp. Påmelding og informasjon om tilbudet finner du her.
 • Nabodager

  Vi har tidligere arrangert Nabodager her på Ensjø, med stor suksess! Nabodagene innebærer aktiviteter for våre kjære beboere i nærområdet. Aktivitetene avhenger av hvilke ressurser vi har tilgengelig. Vi håper så mange som mulig av dere naboer engasjerer dere og ønsker å bidra til å arrangere fantastiske nabodager sammen med oss. Alle er velkomne, store og små! Vi håper på å kunne gjenta suksessen i de kommende sommermånedene. Vi venter på svar på søknader om midler. Følg med på vår Facebook for oppdateringer.

 • Utlån av rom til private arrangement  

  De ulike rommene på huset kan leies til private arrangementer (barnebursdag, sommerfest, julebord, møter osv.). Aktiviteter for barn og unge er prioritert. Huset er her for nabolaget og mennesker fra nærmiljøet vil alltid være prioritert. Hvilket rom som passer best til ditt behov finner du på utlån av rom.

 • Utlån av utstyr

  Det er et utstyrslager på huset med diverse utstyr tilgjengelig for at naboer kan låne. Dette er for eksempel utstyr til arrangementer, bakgårdsfester, markeder, verktøy og mer.

 • Ekstratjenester i regi av ungdommer i arbeid

  Våre dyktige, lokale ungdom står klar til å brette opp ermene og hjelpe til der det trengs! Ta kontakt med oss ved behov for bistand til arrangementer eller annet (bedrifter, organisasjoner eller andre). Vi tilbyr også ekstratjenester ved leie av lokaler hos oss, blant annet opprigg, nedrigg og vertskap under selskap.

 • Har du en idé eller ønske om å starte opp en aktivitet?

  Det er dere som bor i området som kjenner området best og som vet hvilke behov som finnes. Har du kunnskap om noe som du mener andre burde kunne noe om eller som du kunne tenkt deg å lære bort? Eller har du en idé eller drøm som du ønsker å samarbeide med andre om? Dette huset har enormt potensial for å kunne skape et bredt spekter av tilbud, og vi som jobber her hjelper deg mer enn gjerne med å sette i gang! Ta kontakt med oss – vi ser frem til å høre fra deg!