Kunnskap. Håp. Støtte

Pårørendeskolen tilbyr kurs, temakvelder og samtalegrupper for pårørende til personer med demens.

 • Samtalegrupper

  Bli med i en av våre samtalegrupper

  Se mer
 • Kursoversikt

  Se våre kurs og temakvelder

  Se mer

Pårørendeskolen er et byomfattende tilbud for deg som er pårørende av en person med demens i Oslo. Tilbudet består av gratis samtalegrupper og temakvelder, samt pårørendekurs. Våre tiltak får svært gode tilbakemeldinger, og skal være en viktig støtte for deg som er ny inn i pårørenderollen.

Pårørendekurs har som mål å gi deg:

 • Kunnskap om demens (sykdomslære, atferdsendringer).
 • Verktøy for å ivareta deg som pårørende i møte med den demensrammede (kommunikasjon, mestringsstrategier).
 • Kunnskap om økonomi, juridiske rettigheter og aktuelle helse- og omsorgstjenester.
 • Erfaringsutveksling og støtte i rollen som pårørende (samtalegrupper).

Meld deg på pårørendekurs her

Tiltakene våre er åpne for pårørende som både er tidlig eller senere i sykdomsforløpet. Deltakere opplever det ofte nyttig når flere familiemedlemmer eller bekjente går på samme kurs, så inviter gjerne med deg en du er glad i.

Samtalegruppene finner du lokalt på Grünerløkka, men vi har også  temakvelder og kurs rundt omkring i byen. Se vår kursoversikt for å få informasjon om hvor vi har kurs neste gang.

Den 24. juni 2022 ble Grünerløkka Flerbrukshus regnbuefyrtårnsertifisert, som det første seniorsenteret i landet. Gjennom sertifiseringen har ansatte styrket kompetansen for at alle, uansett legning, kjønnsidentitet eller kulturell bakgrunn, skal føle seg velkommen.

 • "Kurset ga meg god innsikt i ulike faser i sykdom og tro på at det hjelper å snakke sammen. Berikende var det! Jeg tar gjerne kurset på nytt, jeg!"

  Deltaker på pårørendekurs
 • "Veldig nyttig, både mtp påminning om at det er en sykdom, at man skal se personen, sette pris på fine stunder - uansett hvor korte de er, og også det med fokus og ro, ikke gå rundt og rydde etc. Bekrefte og deretter forsiktig avlede kommer jeg også til å ta med meg. Også greit å vite nedbrytningstid på medisiner hos gamle, og å få bekreftet at personligheten hos den enkelte blir forsterket. "

  Deltaker på pårørendekurs
 • "Tusen takk for veldig bra kurs. Jeg er så glad for at jeg ble gjort oppmerksom på dette, og skal dele erfaringen med de jeg møter som det kan være relevant for."

  Deltaker på pårørendekurs