Om Friminuttet


Mestring, kreativitet, fellesskap 

Friminuttet ble etablert i 2008, og er et tilbud under Kirkens Bymisjon Drammen. Friminuttet er et gratis tilbud for de som har behov for det. Vi har ingen betalte plasser, og rapporterer ikke til noen instanser, med mindre et samarbeid er avtalt med foreldrene. 

På Friminuttet skal barna oppleve å bli sett hver eneste dag. De skal oppleve rause og trygge voksne. Friminuttet har som mål å gi barna et «friminutt» fra hverdagens utfordringer. 

Målet vårt er å bidra til en trygg oppvekst og gode opplevelser. Gjennom mestring, kreativitet, fellesskap og kontinuitet skal vi gi barna styrke og kunnskap til å håndtere ulike utfordringer i livet. 

Trygge voksne 

De voksne på Friminuttet har ulik erfaringskompetanse og ulik formalkompetanse. Det er blant annet pedagoger, barne- og ungdomsarbeidere, utdannelse innen arbeid med utsatte barn- og unge, helsesøstre og så videre. Alle ansatte og frivillige samles flere ganger i året for faglig påfyll og for å sammen planlegge hvordan vi kan møte barna hos oss enda bedre. Alle voksne må dessuten levere politiattest for å jobbe her. 

God dialog med foreldre 

Friminuttet vektlegger god kontakt med foreldre og andre rundt barna som er på Friminuttet. Vi samarbeider også tett med skoler og andre nødvendige instanser i forhold til tilrettelegging av tiltak for enkeltfamilier/barn. 

Våre frivillige 

For barna er det ikke viktig om en er ansatt, frivillig eller student. Hos oss er alle voksne like viktige i det gode arbeidet som gjøres. Som frivillig er du med i alle aktivitetene vi gjør med barna våre. Du vil få en fast dag i uken og blir godt kjent med både barna og de voksne. 

Friminuttet er stadig i behov for flere nye frivillige. Vi ønsker oss voksne frivillige i alle aldre, begge kjønn, fra ulike kulturer og med ulik erfaring. Vi ønsker frivillige som er glad i barn, og som ønsker å gjøre en forskjell. Fordi vi arbeider med barn med ekstra behov for trygghet, er stabilitet viktig hos oss. Vi ønsker primært frivillige som ønsker å være her for en lengre periode, dette for å hindre for mange bytter for barna våre. Alle frivillige må skrive under på taushetserklæring og Kirkens Bymisjon sitt verdigrunnlag før oppstart. I tillegg må frivillige på Friminuttet levere politiattest. 

Alle frivillige inviteres på introduksjonskurs med frivillighetsansvarlig i Kirkens Bymisjon. I tillegg inviteres de frivillige til minimum to samlinger på avdelingen per år. Les mer om det å være frivillig i Kirkens Bymisjon her.

Frivillige medarbeidere

Bli frivillig! 

Vi trenger deg som ønsker å gjøre en frivillig innsats til nytte og glede for andre og deg selv. Gjennom frivillig engasjement kan du bruke din erfaring og kompetanse – eller lære noe nytt. 

Les mer om frivillighet

Ønsker du å bli frivillig på Friminuttet?
Ta kontakt med frivillighetskoordinator Liv Marit Børstad på telefon 907 21 275.