Glass på Spenn

Historien om glassenglene på Spenn går tilbake til 2006. Da ble Aktivitetshuset Prindsen introdusert for glassfusing av en av sine studenter som hadde Kunst- og Håndverkspraksis der. Englene pyntet opp på hovedkontoret til Kirkens Bymisjon den jula og deretter tok det sakte, men sikkert av. Da Spenn åpnet dørene til verkstedet i Storgata i 2015 var glassenglene det første produktet som kom på markedet.

De første englene ble laget av donerte glassrester og montert mer eller mindre tilfeldig sammen. Det ble mange fine og helt unike engler.
Da englene ble satt i produksjon ble de standardiserte. Slik blir det mer forutsigbart for arbeiderne å jobbe med produksjonen av englene, og det blir lettere for kunden å vite hva man får om man bestiller engler i nettbutikken.

Alle bidrar

På Spenn er det et poeng at det er mange hender som tar del i ett og samme produkt. Noen har spesialisert seg på å skjære ut englene i glass, andre setter dem sammen, noen dekorerer dem eller pusser dem når de har blitt fuset i ovnen. Andre igjen limer bakstykker på dem og noen trer i oppheng. Til slutt er det pakking og merking. Hvert ledd er like viktig for at produktet skal komme i Nettbutikken. Og med alle disse stegene i prosessen får vi involvert de fleste som jobber i verkstedet, uansett motoriske ferdigheter. På Spenn har vi tro på at dette er faktorer som er med på å fremme mestringsfølelse, lagånden i verkstedet og eierskap til produktet.

Overskuddsmateriale fra Obos

Obos er en viktig samarbeidspartner for Spenn, og det er fra Obos vi henter råmateriale til englene. Når vi har behov for å fylle på lageret, hentes vinduer som skal byttes ut i et borettslag et sted i nærheten av Oslo. Slik blir også englene et tydelig symbol på håpet, at det fortapte og ødelagte får nytt liv og gis mulighet til å spre sine skjøre vinger.

Glassprodukter fra Spenn

Hengende engel i glass med mønster

Glassengelen er laget av knust glass og er et symbol på at det som tilsynelatende er knust og ødelagt kan settes sammen og bli til noe nytt og vakkert igjen. En engel er nydelig, flere kan bli til et englekor eller en fargerik samling av engler. Glassenglene er 11 cm høye.

Kjøp nå

Engler i glass

Et lite englekor og en fargerik samling av engler. Disse glassenglene er håndlaget på et av Kirkens Bymisjons arbeidstilbud. Englene er ca seks cm høye.

Kjøp nå

Les mer om Spenn

Les mer og se alle produkter