«Magnus» fikk hjelp

Da "Magnus" kom i konflikt med fosterforeldrene sine og opplevde at ingen lyttet til ønskene hans, tok han kontakt med Ung rettshjelp for å høre om vi kunne hjelpe.

I fosterhjemmet der han bor hadde 17 år gamle «Magnus» problemer med fosterforeldrene. Han var lei av å ikke bli tatt på alvor og fikk ikke være med å bestemme i saker som var viktige for ham.

Barns rett til å bli hørt

Barn og unge har medbestemmelsesrett, og vi veiledet «Magnus» om denne retten og hva han burde si til fosterforeldrene. Etterpå har Magnus fortalt oss at det hjalp å snakke med fosterforeldrene, og at han nå får bestemme mer selv.

Hjelp mot mobbing

«Magnus» hadde også problemer på skolen der han ble mobbet av flere medelever. Han trivdes ikke i klassen sin, og forsøkte å snakke med læreren om det flere ganger, men det skjedde ingenting. Vi hjalp «Magnus» med å skrive til rektor og senere klage til Statsforvalteren. Det endte med at rektor sørget for at «Magnus» fikk bytte klasse, og at mobbingen tok slutt.

Møtte politiet

«Magnus» var veldig bekymret etter at politiet hadde sett ham tagge på en husvegg og lurte på hva som kom til å skje. Vi ble med ham til møte hos politiet og hjalp ham med å forstå hva som kom til å skje videre.

* «Magnus» er ikke en virkelig person, men denne historien har mange likhetstrekk med det ungdommene vi er i kontakt med opplever. Eksempelet ovenfor illustrerer hvordan Ung rettshjelp kan bistå deg som er ung.

Les også

Norsk Råkk spilte på fest i børsparken

Nabolagsfest for tiende året

- I år fyller festen her i Børsparken 10 år. Så det blir bursdagskake! forteller leder for Møtestedet Kari Gran til jubel fra langbordene.

Bilde av kvinne i et veikryss på Grunerløkka i Oslo. Ansiktet er anonymisert. Bilde

Hun kjempet seg ut av prostitusjon

Hun fikk lovnader om et godt arbeidsmarked i Norge, men i Oslo ventet kun et liv i gateprostitusjon for nigerianske Precious (33). Nå har hun kjempet seg ut av gateprostitusjon og fått jobb som renholder. Her forteller hun hvordan.