Her er oppskriften på #oransjeskjerf

Den offisielle oppskriften er laget så det skal være enkelt å strikke: 30 masker og fire garnnøster per skjerf. Enklere blir det ikke!

Hender som strikker et oransje skjerf
VARME OG OMSORG: De oransje skjerfene er en eksklusiv kolleksjon av hjemmestrikket omsorg og varme. Ved å strikke skjerfet bidrar du en varmere by å bo i.

Kirkens Bymisjon ønsker å spre varme og glede inn i mørketida; mange står alene, mange går en kald høst og vinter i møte. Skjerfene strikkes av ildsjeler over hele Norge, som vil bidra til et varmere og mer inkluderende samfunn.

Vi vet at det ligger mye kjærlighet og omtanke bak hver maske og at et oransje skjerf varmer langt mer enn bare mot kulda.Adelheid Firing Hvamsal, generalsekretær i Kirkens Bymisjon

Del gjerne bilder av strikking, strikketøy og skjerf på Instagram eller Facebook, bruk hashtag:

#oransjeskjerf #nrktvaksjonen #mindrealenesammen

Slik strikker du det oransje skjerfet:

• Bruk #oransjeskjerf-garnet eller annet godt ullgarn med tilsvarende oransjefarge
  • Legg opp 30 masker på pinne 6 mm
  • Strikk rillestrikk – rett frem og tilbake
  • Strikk til du har et skjerf som er ca 150 cm langt og ca 20 cm bredt
  • Beregn 4- 5 nøster per skjerf

Her får du kjøpt garnet:

Garnet til det oransje skjerfet får du kjøpt hos din nærmeste garnforhandler, både i fysiske butikker og på nett.

Her leverer du skjerfene:

Skjerfene kan sendes eller leveres til ditt nærmeste Kirkens Bymisjon kontor eller frivillighetssentral.

Her er oversikt over hvor du kan levere skjerf!

Det er selvsagt lov å være kreativ når du strikker. Sjekk for eksempel Dale Garn, som har tips til andre oppskriftene med #oransjeskjerf-garnet.

Dette skal skjerfene brukes til

Årets TV-aksjon 21. oktober 2018 går til Kirkens Bymisjon og arbeidet for et varmere samfunn. Derfor vil vi i år henge opp og dele ut de oransje skjerfene i gater over hele Norge noen dager i forkant av dette. I tillegg til å være en fysisk gave til en som fryser, skal skjerfene minne folk om at det lever mange mennesker i byen som trenger å kjenne varme og inkluderende fellesskap. Det oransje skjerfet er til mennesker som fryser, til mennesker som vil vise sin solidaritet med mennesker som fryser og som opplever utenforskap, og til mennesker som vil vise sitt ønske om et varmt og inkluderende samfunn.

Se video av hvordan oransje skjerf varmer byen

Mennesker med oransje skjerf

En hjemløs som frøs om natten ga ideen til de oransje skjerfene

Les historien her