Her er oppskriften på #oransjeskjerf

Den offisielle oppskriften er laget så det skal være enkelt å strikke: 30 masker og fire garnnøster per skjerf. Enklere blir det ikke!

De oransje skjerfene er en årlig, men eksklusiv kolleksjon av hjemmestrikket varme. Skjerfene strikkes av ildsjeler over hele Norge som vil bidra til mer varme og inkludering i en førjulstid som er tung for mange.

1. november lager vi «Årets varmeste dag». Da kler vi Norge med hjemme strikkede oransje skjerf, og deler ut skjerfene over hele landet. Dette markerer starten på juleaksjonen «Gled en som gruer seg til jul». Hvis du strikker flere skjerf, spar ett til deg selv og ta det på deg sammen med oss fra og med 1.november.

Del gjerne bilder av strikking, strikke tøy og skjerf på Instagram eller Facebook, bruk hashtag:

#oransjeskjerf #etvarmeresamfunn
#gledensomgruersegtiljul #kirkensbymisjon

Slik strikker du det oransje skjerfet:

• Bruk #oransjeskjerf-garnet
  • Legg opp 30 masker på pinne 6 eller 5 mm
  • Strikk rillestrikk – rett frem og tilbake
  • Strikk til du har et skjerf som er ca 150 cm langt og ca 20 cm bredt
  • Beregn 4- 5 nøster per skjerf

Her får du kjøpt garnet:

Garnet til det oransje skjerfet får du kjøpt hos din nærmeste garnforhandler, både i fysiske butikker og på nett.

Her leverer du skjerfene:

Skjerfene kan sendes eller leveres til ditt nærmeste Kirkens Bymisjon kontor eller frivillighetssentral. Frist for levering av skjerf er tirsdag 24. oktober.

Her er oversikt over hvor du kan levere skjerf!

Det er selvsagt lov å være kreativ når du strikker. Sjekk disse andre oppskriftene med #oransjeskjerf-garnet.

Oransje garnnøster

Opphavet til strikkedugnaden og de oransje skjerfene

Hobbyklubben hang ut ullplagg i 2010 for å vise frem norske håndverkstradisjoner. De oppdaget at et ullplagg utenfor kontorbygget ble tatt ned og brukt i løpet av natten og hengt opp igjen grytidlig om morgenen. Det viste seg å være en hjemløs som brukte det til å varme seg gjennom natten. Det ga ideen om et samarbeid med Kirkens Bymisjon, og året etter hang vi sammen ut noen titalls hjemmestrikkede oransje skjerf i Oslo sentrum – for å spre varme og oppfordre til varme og inkludering i en tid som oppleves tung for mange.

Årets varmeste dag

Se filmen fra årets varmeste dag da #oransjeskjerf ble delt ut i byen.

Mennesker med oransje skjerf