Her er oppskriften på #oransjeskjerf

Den offisielle oppskriften er laget så det skal være enkelt for alle å strikke det: 30 masker og fire garnnøster per skjerf. Enklere blir det ikke!

Hender som strikker et oransje skjerf
VARME OG OMSORG: De oransje skjerfene er en eksklusiv kolleksjon av hjemmestrikket omsorg og varme. Ved å strikke skjerfet bidrar du en varmere by å bo i.

Kirkens Bymisjon ønsker å spre varme og glede inn i mørketida; mange står alene, mange går en kald høst og vinter i møte. Skjerfene strikkes av ildsjeler over hele Norge, som vil bidra til et varmere og mer inkluderende samfunn.

Vi vet at det ligger mye kjærlighet og omtanke bak hver maske og at et oransje skjerf varmer langt mer enn bare mot kulda.Adelheid Firing Hvamsal, generalsekretær i Kirkens Bymisjon

Del gjerne bilder av strikking, strikketøy og skjerf på Instagram eller Facebook, bruk hashtag:  #oransjeskjerf #kirkensbymisjon #etvarmeresamfunn

Slik strikker du det oransje skjerfet:

• Bruk #oransjeskjerf-garnet, eller annet godt ullgarn med tilsvarende oransjefarge
  • Legg opp 30 masker på pinne 6 mm
  • Strikk rillestrikk – rett frem og tilbake
  • Strikk til du har et skjerf som er ca 150 cm langt og ca 20 cm bredt
  • Beregn 4- 5 nøster per skjerf

Det er selvsagt lov å være kreativ når du strikker. Du kan se alternative varianter her.

Her får du kjøpt garnet:

Garnet til det oransje skjerfet får du kjøpt hos din nærmeste garnforhandler, både i fysiske butikker og på nett.

Her leverer du skjerfene:

Ferdig strikket skjerf kan leveres til ditt nærmeste Kirkens Bymisjon kontor. Noen steder er det andre lokale aktører som organiserer strikkdugnad som også tar imot skjerf.

Dette skal skjerfene brukes til

Den 1. november markerer vi starten på Juleaksjonen Gled en som gruer seg til jul. Vi henger opp og deler ut oransje skjerf i byer over hele Norge grytidlig om morgenen. I tillegg til å være en fysisk gave til en som fryser, skal skjerfene minne folk om at det lever mange mennesker i byen som trenger å kjenne varme og inkluderende fellesskap. Det oransje skjerfet er til mennesker som fryser, til mennesker som vil vise sin solidaritet med mennesker som fryser og som opplever utenforskap, og til mennesker som vil vise sitt ønske om et varmt og inkluderende samfunn.

Se video av hvordan oransje skjerf varmer byen

Mennesker med oransje skjerf

En hjemløs som frøs om natten ga ideen til de oransje skjerfene

Les historien her