St.Halvardshjemmet legges ned 1. mars 2017
Oslo kommune ønsker å redusere antall sykehjemsplasser og forlenger ikke avtalen om drift av Kirkens Bymisjons sykehjem i Oslo. Grunnen er gammel og umoderne bygningsmasse.
Det har vært drevet sykehjem i disse bygningene i Gamlebyen i Oslo siden 1926. Neste år legges driften ned.
St.Halvardshjemmet er blant byens eldste sykehjem og har i dag 60 beboere og 75 hel- og deltidsansatte. Det har vært drevet sykehjem i bygget siden 1926. Kirkens Bymisjon har drevet sykehjemmet siden midten av 90-tallet.
Etter at det ble kjent at sykehjemmet legges ned, har fokus vært på å gjøre overgangen for beboerne så bra som mulig.
– Vi vet at St.Halvardshjemmet er kjent for kvalitet. Vi vet at beboere og pårørende er fornøyde og takknemlige for det daglige tilbudet og den gode avslutningen av livet som vi sammen skaper ved St.Halvard. I tiden som gjenstår skal vi fortsette å gi beboerne det gode hjemmet, og hjelpe dem med gode overganger til nye hjem, sier institusjonssjef Gunvor Stray Nordberg.
Disse sykehjemmene berøres:
Furuset sykehjem: 1 avdeling med 29 plasser legges ned i sommer. Berører 21 årsverk, og etaten forsøker å tilby dem ledige stillinger.
Lille Tøyen sykehjem: Flyttes til Furuset og slås sammen med den gjenværende avdelingen på Furuset til det som skal hete Lille Tøyen sykehjem.
St. Halvardhjemmet: Kirkens Bymisjon driver sykehjemmet til 1. mars 2017. Da kan beboerne få tilbud om å flytte inn i det nyåpnede Ullerntunet.
Norabakken: Sykehjemsetaten sier opp avtalen med Unicare Omsorg. Utløper 31. oktober 2016. 12 plasser.
Kutter over 100 sykehjemsplasser
Kommunen har bestemt å redusere antall sykehjemsplasser i byen. I tillegg til St.Halvardshjemmet, blir det også kutt og nedleggelser ved Furuset sykehjem, Lille Tøyen sykehjem og Norabakken.
Byrådet begrunner avgjørelsen med at det blir færre over 80 år i årene som kommer, at det bygges flere boliger med livsløpsstandard og at hjemmetjenestenes satsing på hverdagsrehabilitering gjør at flere eldre vil kunne bo hjemme lenger.
Det nærmer seg nå slutten på St.Halvardshjemmets inneværende kontrakt, som var på seks år. Kommunen har mulighet til å forlenge avtalen med inntil to år ekstra uten nye forhandlinger, men valgte ikke å gjøre det.
Omsorg og kompetanse
Driften skal pågå som vanlig frem til 1. mars 2017. Og når tiden er inne, skal virksomheten ved sykehjemmet avvikles med verdighet.- Årsaken er ikke at vi driver et dårlig sykehjem, og det har kommunen gitt klar beskjed om. Valget har falt på oss fordi vi har et gammelt bygg. Men uansett alder på huset, har vi de siste årene maktet å gjøre det vakkert innvendig. Vegger og inventar har gjenoppstått med verdig sjarm. Samtidig har alt ansatte står for, vært fylt av omsorg og høy kompetanse. Dette har vi fått belønning for gjennom flere år, sier hun.
Samtidig skal Kirkens Bymisjon bistå med å finne ansettelsestilbud til så mange som mulig innad i organisasjonen. Dette skal skje i samarbeid med tillitsvalgte og ansatte, og med god hjelp fra hovedkontoret i Kirkens Bymisjon.
Del denne artikkelen: